Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Amerikai-Magyar

A blog híreket próbál összeszedni az USA-ból megcélozva az amerikai magyarságot, illetve olyan témákat tárgyalni, melyek érdekesek lehetnek a magyarországi honfitársak számára. Az esetleges publicisztikai cikkek és vélemények csupán az író saját nézeteit tükrözik és semmilyen politikai intézmény és párt idealizmusával nem azonosulnak.

Címkék

IndaVideó

Friss topikok

  • WDF: Szeretnék reagálni a fentiekre, ami alapjában igaz is lehetne, - de most bizony nagyon nem az. Kár... (2014.10.17. 11:12) Geszti Péter és bandája
  • Stüncike: Segítséget szeretnék kérni, bárkitől, aki ismeri! Keresem Capistran L.Polgárt, New Brunswick-ben é... (2009.09.02. 17:07) A magyarok hozták a formájukat
  • Sturm und durung: @bunkó paraszt: úgy látszik neked mindenütt ott van a moszad és mindenütt ott van izrael és a zs... (2009.07.12. 17:02) Viharfelhők a CIA felett
  • őröltbors: Attól mentsen meg a sors, hogy ez a nő legyen a következő elnök. Amekkora ökörségeket ez összebesz... (2009.07.12. 11:20) Sarah Palin lépett
  • RussoSS (törölt): Ez diszkrimináció... csak sajnos a fehérek diszkriminációja... (2009.07.09. 21:17) Például ezért a demokráciák királya az USA

Linkblog

Viharfelhők a CIA felett

2009.07.09. 16:10 Tamas Devecseri

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője, Leon Panetta beismerte,hogy az irányítása alatt működő intézmény 2001 óta félrevezette az amerikai kongresszus tagjait. Konkrét információkkal nem szolgált Panetta, de vallomása több politikust is igazol Amerikában, hiszen az elmúlt nyolc évben a CIA ellen számtalanszor hangoztak el ezek a vádak, melyeket mostanáig tagadott az ügynökség. Az említett vallomást egy titkos, hírszerzéssel foglalkozó kongressszusi bizottság kapott meg levélben a CIA-tól. A beismerést tartalamazó levél időzítése nem véletlen, hiszen ma tárgyal a kongresszus egy olyan törvény tervezetet, amelynek alapján bővítenék azoknak a kongresszusi képviselőknek a számát, akiknek a CIA jelentené titkosnak, államtitoknak minősített tevékenységét. Barack Obama korábban úgy nyilatkozott,hogy ellenzi a  bővítést  és ha  a törvény napvilágot lát, élni fog a vétó jogával.

 

Néhány példája a CIA ellen korábban felsorakoztatott vádaknak:

 

- A kongresszus szóvivője, a demokrata Nancy Pelosi az év elején utalt arra,hogy a CIA  félrevezeti a törvényhozást a  kihallgatási módszereikről.

 

- A törvény előirja,hogy a CIA kötelessége minden titkos akciójáról tájékoztatni a kongresszust, a számukra megadott csatornákon keresztül.

 

- A CIA szándékosan ködösítette azokat az információkat, melyeket a Bush kormánynak készitettek, illetve azokat,melyeknek  alapján a kongresszus hozzájárult az iraki háború kezdetéhez.

15 komment

Címkék: amerikaihir

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikai-magyar.blog.hu/api/trackback/id/tr461236626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bastian 2009.07.09. 17:39:47

Nagyon meglepték ezzel a nagyközönséget! :))

Arról majd megint csak évtizedek múlva fogunk értesülni, amit a CIA a Moszaddal karöltve művel Iránban...

rnmr (törölt) 2009.07.09. 17:42:47

és minden marad a régiben

Sturm und durung 2009.07.09. 19:59:42

@bastian:

a moszad iránban? volt egy meglehetősen gyanus választás, két órával a szavazás vége után megvolt az eredmény... ezt még egy ilyen kis ország mint magyarorszéág sem lehet megcsinálni, hát még Iránban, egy minden szempontból sokkal nagyobb országban...

ráadásul az ellenzéki politikusnak ugyanolyan ellenségesen viszonyul Izraelhez, mint a jelenlegi elnök...

szóval ez nálad szimpla fikszáció lehet, rá vagy forradva nagyon a moszadra, de alaposan el is vagy tájolva

bunkó paraszt 2009.07.09. 20:17:12

@Sturm und durung: elhiszem, hogy neked a moszad a szent erkölcsi tisztaság megtestesítője, de igen setétnek kell lenni ahhoz, hogy valaki azt gondolja, nincsenek ott iránban.

RussoSS (törölt) · http://devizaspekulans.blog.hu 2009.07.09. 20:24:56

@Sturm und durung: honnan tudod, hogy 2 órával a szavazás vége után már megvolt az eredmény?:) Esetleg ott élsz és a helyi iráni televíziókból tájékozódsz? Ilyen esetben megértem a mások iránt való lehurrogásod. Viszont, ha a nyugati médiából tájékozódsz, akkor tudnod kellene, hogy Izrael és az USA esküdt ellensége a Iránnak (olaj, iszlám) és a kezükben lévő médiát arra használják, hogy a hozzád hasonló szűklátókörű embereket befolyásolják.
Gondolom arról is hallottál akkor (ha ilyen tájékozódott vagy), hogy az ellenzéki párt tagjai főleg gazdagokból állnak, akik nem elsődlegesen az egyszerű nép érdekeit nézik. Gondolom akkor arról is hallottál, hogy a jogorvoslat után rögtön újraszámlálták a szavazatokat és Ahmadinejad elnök még nagyobb arányú győzelmet aratott.
Vagy Te, kedves "Vihar" még mindig elhiszed, amit az RTL Klub, TV2 vagy CNN közvetít feléd?!
Nos, ilyen esetben ez a Te szegénységi bizonyítványod és csak sajnálni tudlak, mivel fingod sincs a világról...
Üdv. és kímélj meg a hülyeségeidtől minket!
Thx.

el lobo 2009.07.09. 20:27:31

bunkó paraszt 2009.07.09. 20:17:12
Nálad a pont:)

nudlee 2009.07.09. 21:00:48

@RussoS:

Na csak mondogassd magadnak becsukott szemmel fülre tapasztott kézzel.

Szerinted ki a jóisten számolta újra a szavazatokat, te, milyen jogorvoslatról beszélsz te szerencsétlen?

Az ekkora sutyerákot, mint te kurva régen láttam.

RussoSS (törölt) · http://devizaspekulans.blog.hu 2009.07.09. 21:12:36

@nudlee: Are you from Israel?
Akkor csak megsúgom neked halkan, hogy több iráni ismerősöm van, akikkel tartom a kapcsolatot (egyetemisták, ösztöndíjjal) és mindannyian támogatják Ahmadinejad nemzetvédő politikáját, mert az olajból valóban Iránt fejleszti, nem viszik ki a külföldi vállalatok a profitot.

Venezuelában ugyanez a helyzet, az amcsik azért sem szeretik Chavezt és a politikáját, ami valóban a szocializmusra épül, de lássuk be, hogy Latin-Amerikában egy erős nemzeti-kormány szükségeltetik, mert akkor jönnek a katonai junták. Ott pl. 2002-ben a CIA által szervezett Chavez elleni lázadás volt (CIA azóta beismerte, hogy pénzelte a vezetőket)
Magyarország ennek az erősebb központi hatalomnak pontosan az ellentétje. Szerinted ez így jó? Szted jól működik minden?

De nem is értem, miért veszekedek ilyen nyikhaj gyerekekkel... Esetleg a korod és a foglalkozásod megtudhatnám, "sutyerák"?

rszvsz 2009.07.09. 21:29:28

"hatalmas" önleleplezés volt, az tuti :-)

kb, mint Barack vs tökismeretlen szupertitkos intézmény takarítója a mekiben...

Ez is kb csak annyira hihető.
___
Irán vs moszad témához: a moszad öl rombol és pusztít. Otthon is. Tuti bebújtak Irába is, ahol jó ég tudja minek álcázták magukat. De a mostani küzdelemhez kb mi közük?!
Mindenki, még a legdemokratikusabbak is papok vagy keményvonalasok. Ugyanúgy eltörölnék a zsidókat, ahogy Ahmadinezsád fenyegetőzik... És nem ő a fejes, csak kormányfő!

spiccpork · http://paperback.blog.hu 2009.07.09. 21:35:08

Ez legalább annyira meglepő mint az öszödi beszéd volt.

Flynn 2009.07.09. 22:02:48

@RussoS: "mert az olajból valóban Iránt fejleszti, nem viszik ki a külföldi vállalatok a profitot."

Nem tudom az ismerőseid látják-e azt a fejlesztést, mert pl. az iráni infláció kicsit ellentmond az érvelésednek...

RussoSS (törölt) · http://devizaspekulans.blog.hu 2009.07.09. 23:03:18

@Flynn: 14%-os infláció...

Keress utána a '90-es évek magyar inflációja után...

Amúgy ha bevonulnak az amcsik, akkor jobb lesz valószínűleg.

Irakban is 10000X jobb a helyzet..

Flynn 2009.07.09. 23:11:49

@RussoS: Süt az írásodból az amerika meg satöbbi ellenesség. Az elfogultságod torzítja a látásod.
Amerika Európába is bevonult, mekkora az infláció a nyugati országokban? Meg hány 10000X rosszabb a helyzet, mint ahova nem vonult be?
(Irakból egyébként hamarosan kivonulnak.)
A te bajod, ha nem racionálisan nézed az országok történelmi lépéseit, de ilyen alapokról nem lehet normális következtetésekre jutni.

RussoSS (törölt) · http://devizaspekulans.blog.hu 2009.07.10. 10:11:48

@Flynn: talán nem ok nélkül vagyok amerika-ellenes...

A második VH. utáni (alatti) amerikai bevonulást inkább ne részletezzük! Nyugat-Európa nem egyenlő az arab világgal. A célok és a körülmények is teljesen mások voltak.
Az iraki bevonulás valódi okait Te is tudod, ezért nem is részletezném. Most jön Irán. Szerintem ezt sem kell részleteznem, hogy miért és kiknek lenne jó. Kik félnek az araboktól a Közel-Keleten annyira és kiknek lenne jó egy kis plusz olaj, hogy csökkentsék az oroszok hegemóniáját.
Neked csöppet sem furcsa (racionális mester), hogy az USA kiket szivat állandóan (valakit joggal persze, pl. Észak-Koreát): Mexikó, Ecuador, Venezuela, Irak, Irán, Észak-Korea.

Az első 5(!) országban vajon mi a közös? Egyértelmű... az olaj. Mivel napjainkban energiaválság van, a jövőben azé a hatalom, akié az energia. Ezt tudja az USA is, ezért tesz is ellene...
Az olajlobbi miatt pedig nem az újrahasznosítható energiaforrások után néz... De erről is lehetne írni egy jót...
A demokráciáról pedig... szerinted mi a demokrácia? Az, ami Magyarországon is van? Vagy az USA-ban? A demokrácia szerinted az, hogy a média befolyásolja, összezavarja a szavazókat, aztán pedig választhatnak (többnyire) 2 nagy párt közül, akik kilóra meg vannak véve a média- és gazdasági lobbi által?

Sturm und durung 2009.07.12. 17:02:50

@bunkó paraszt:

úgy látszik neked mindenütt ott van a moszad és mindenütt ott van izrael és a zsidók, mivel zsidó és moszadfikszációd van.

Irán évtizedek óta támadja izraelt, ágyútöltelékeket gyártva a palesztinokból! Nem iskolákat épít arab testvéreinek, és nem munkahelyeket épít az olajjövedelmeiből, hanem fegyvert és bombákat küldd, és öngyilkos merénylőket nevel, az atomfegyver is izrael megsemmitósítésére készül.

De a választás erdményét már 2 órával az urnák zárása után bemondta az Eldzsazira televizió (a közelkeleti CNN) onnan tudom, ugyanis van angolnyelvű adása is ennek hirteleviziónak. Az ellenzéki iráni vezető ugyanúgy izraelellenes mint a hatalmonlévő, tehát nem áll érdekében a hatalmi csere, ez kizárólag irán azon lakosainak áll érdekében, akik rászavaztak.

Pokolba azokkal, akiknek orrrán száján folyik az antiszemita fixáció. Mi lenne, ha leszállnátok végre a zsidókról és inkább országépítéssel foglalkoznátok, mint a zsidók többsége ebben az országban!
süti beállítások módosítása