A Rutgers Egyetem napilapjában, a Daily Targum-ban volt olvasható egy riport áprilisban Csikós Péter mesterszakácsról, aki a new brunswick-i Heldrich Hotel szolgálatába állt, mint főszakács márciusban. Poziciója nem csak a konyha falai mögé korlátozza a tapasztalt magyar szakembert, hiszen elmondása szerint számos rendezvényért is felelős, melyek nem kozvetlenül az étteremben zajlanak, de az ételekkel kapcsolatosak. Ilyenek például a vállalati rendezvények, melyekre az ételeket készítik, szállitják és feltálalják úgy,hogy a Heldrich hangulatát is próbálják mellékelni a szolgálatukkal. Csikós úr a nyolcvanas évekeben érkezett Amerikába német és magyar tapasztalatokkal, melyeket ma is próbál érvényesíteni. A Targum-nak adott interjúban Csikós Péter kiemelte a francia konyha fontosságát is az általa készített ételknél, amit a New York-ban eltöltött éveiben tanult a legendás francia mesterszakácstól: Andre Rene-től. ( kép: Nick Brasowski)
Magyar főszakács az előkelő Heldrich hotelben
2009.05.14. 14:40 Tamas Devecseri
Szólj hozzá!
Címkék: amerikaimagyarok
A bejegyzés trackback címe:
https://amerikai-magyar.blog.hu/api/trackback/id/tr261121405
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.