Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Amerikai-Magyar

A blog híreket próbál összeszedni az USA-ból megcélozva az amerikai magyarságot, illetve olyan témákat tárgyalni, melyek érdekesek lehetnek a magyarországi honfitársak számára. Az esetleges publicisztikai cikkek és vélemények csupán az író saját nézeteit tükrözik és semmilyen politikai intézmény és párt idealizmusával nem azonosulnak.

Címkék

IndaVideó

Friss topikok

  • WDF: Szeretnék reagálni a fentiekre, ami alapjában igaz is lehetne, - de most bizony nagyon nem az. Kár... (2014.10.17. 11:12) Geszti Péter és bandája
  • Stüncike: Segítséget szeretnék kérni, bárkitől, aki ismeri! Keresem Capistran L.Polgárt, New Brunswick-ben é... (2009.09.02. 17:07) A magyarok hozták a formájukat
  • Sturm und durung: @bunkó paraszt: úgy látszik neked mindenütt ott van a moszad és mindenütt ott van izrael és a zs... (2009.07.12. 17:02) Viharfelhők a CIA felett
  • őröltbors: Attól mentsen meg a sors, hogy ez a nő legyen a következő elnök. Amekkora ökörségeket ez összebesz... (2009.07.12. 11:20) Sarah Palin lépett
  • RussoSS (törölt): Ez diszkrimináció... csak sajnos a fehérek diszkriminációja... (2009.07.09. 21:17) Például ezért a demokráciák királya az USA

Linkblog

Szeles Mónika nincs elájulva magyarságától

2009.05.15. 02:19 Tamas Devecseri

Körülbelül egy hónapja szinte mindenhol felbukkan Szeles Mónika, hogy könyvét reklámozza Amerikában. Nemrég a National Public Radio new york-i műsorában válaszolt kérdésekre az egykori tenisz sztár. Brian Lehrer többször tért ki az interjú alatt Mónika gyermekkorára, hiszen maga a teniszezés  Mónika apukája segítségével kezdődött el, de Mónika igyekezett elterelni a beszélgetést gyermekkoráról, etnikai hovatartozásáról. A beszélgetés alatt még az is felmerülhetett a hallgatóban, hogy Mónika szégyeli a szülei származását, s talán ez érthető is, ha belegondolunk, hogy Szeles Mónika mi mindent kapott az USA-tól. Például a jelenlegi lehetőségeit is, hogy könyvet írhatott depressziós személyiségének orvoslásáról és azt is, hogy feltehetően sikeres jövője lesz amiért tulajdonképpen szülei elhagyták annak idején Európát.  Az irónia ebben csak feltehetően az lesz,hogy Mónika könyve megjelenik majd magyarul és akkor szinte 100%-ig magyarrá válik, mint megannyi hozzá hasonló amerikai-magyar.

105 komment

Címkék: amerikaimagyarok

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikai-magyar.blog.hu/api/trackback/id/tr341122596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.05.15. 10:27:47

szóösszetétel. Venom mint méreg, Spawn mint ivadék. Egyébként egy tündéri kis lényecskétől lett lenyúlva.

CApa (törölt) 2009.05.15. 10:42:07

venomspawn, mondd, mire legyenek büszkék? De sportoló ne legyen benne!
Mondjuk én büszke vagyok pl. a Magyar Postára, mert világrekord, hogy a szomszéd utcából 52 nap alatt ért el hozzám egy levél... Nemrég nemzetközi díjat is kaptak a jó teljesítményükért!

Netszamuráj 2009.05.15. 10:42:48

@venomspawn: Szerintem meg a hozzád hasonló korlátolt majmokra nincs szükség ebben az országban.

AgentUngur 2009.05.15. 10:43:33

Ne legyél büszke semmire, ne tartozz sehová, te is más vagy, te sem vagy más, stb. Na gyerekek, ez az út a nagy nihilbe. A magyar történelmi teljesítmény egyébként jelentős: már maga a megmaradás is.

Szeles Mónika egy olyan országban nőtt fel, ahol magyarnak lenni megtűrt dolog, szerb történelmet tanult, szerb környezetben nőtt fel. Egy másodrendű státuszú közösség tagjaként ki tudja hányszor hallott "magyarozást".

Barátnőm volt egy ideig egy vajdasági lány, aki ismerte, belé is belenevelték, hogy lehajtott fejjel az út szélén járjon. Tekintve, hogy a szerbek 1944-ben vagy 30 ezer magyart kiírtottak, 1991-ben még néhány százat, nem is csoda ez az óvatosság.

seaner 2009.05.15. 10:45:31

Igen, nekem is az a véleményem, hogy a származásra büszkének lenni hülyeség. Az ember olyan dolgokra legyen büszke, amikért megdolgozott, nem igaz?

DE! Az ember beleszületik egy kultúrába (leegyszerűsítve: egy nemzetbe), akkor nyilván kap attól a kultúrától egy csomó értéket (pl: nyelv, hagyományok, művészet stb.). Ha az ember ezeket az értékeket ápolja és őrzi, akkor erre már lehet büszke!

Tapasztalati tény, hogy a "Büszke vok a magyarságomra!" tipikusan olyan emberek szájából szokott elhangozni, akik egyébként 10 db Petőfi verscímet se tudnak felsorolni. Az ilyen emberek a magyarságukat mindig vmilyen hamis misztikumal átszőtt genetikai felsőbbrendűség érzésként élik meg. Ez a tipikus szélsőjobboldali gondolkodás, amely külsőségekben "nagyon magyar", de belül tátongó üresség. Ezek az emberek valójában a magyar nemzet ellenségei!

joszip 2009.05.15. 10:46:22

Kezdjük azzal, hogy jugoszláv gyerekkora volt. Ha erről nem akar beszélni, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a magyarságáról nem akar beszélni. Mondjuk ebben a nyúlfarknyi cikkben aztán etéren semmi nem derült ki.
Amúgy meg egy magyar embernek is pont annyi joga van büszkének lenni magyarságára, mint bármi más, adott esetben sosem létező nemzetnek (belga, szlovák, amerikai, stb)
Aki abban éli ki liberalizmusát, hogy csak a magyarokon tud nevetni, az tényleg fogadja meg fletó tanácsát, de legalábbis tartsa meg a véleményét. Bizonyára óriási a késztetés, hogy teleírjuk a netet a beteges kádárista felfogásunkkal, de ettől nem fog megváltozni a világ. Inkább lépjetek be az SZDSZ-be, ott ezért fizetés jár.

Hypofx 2009.05.15. 10:47:29

@venomspawn: Szerintem nem jol latod a dolgokat, nem csak te jo sokan bal oldalt jobb oldalt.

Amikor kossuthrol beszelnek Buszke vagyok a magyarsagomra, kodaly, Liszt, Radnoti ..stb buszke vagyok ra.

De alapjaban veve a tetteikre vagyok buszke, nem attol tettek jol vagy rosszul mert magyarok hanem mert milyen emberek. Az en gondolkodasom igy elfogado, a tied lehet kirekeszto es ez itt a baj.

ladislaus 2009.05.15. 10:50:17

"Szeles Mónika mi mindent kapott az USA-tól. Például a jelenlegi lehetőségeit is, hogy könyvet írhatott depressziós személyiségének orvoslásáról"

Ez mekkora egy hulyeseg! USA ezt tudja csak nyujtani? Ne legyunk mar ennyire bulvar...

Amugy pedig magyarsagunkra legyunk buszkek es ennek megfeleloen viselkedjunk bel es kulfoldon. Ez egyutt jar es akkor jo! Ha valaki nem ugy viselkedik az eletben ahogy illik azzal van a baj es nem a "magyarsaggal" es a "buszkeseggel".

EMU 2009.05.15. 10:54:10

@venomspawn: Nem a magyarságunkat szégyelljük, hanem téged, meg a hozzád hasonlókat. Pontosan veletek nem akar egy normális ember még csak a származása szintjén sem egy követ fújni. Korlátolt, gyűlölködő, saját erőből valamit is elérni képtelen emberek vagytok, akik olyan múltra vagytok büszkék, ami sosem volt, és olyan jövőről álmodtok, ami sosem lesz. Ezen felül jelenetek a másik megvetéséről, lenézéséről, kirekesztéséről szól, miután másra nem lehettek, ezért erre vagytok büszkék, és arra ami éppen rendelkezésre áll, a puszta magyarságotokra. Ez jogosít fel arra benneteket, hogy másokat a véleményük alapján fenyegessetek, identitásukat megkérdőjelezzétek, kirekesszetek. Ilyen ez a büszke Magyarország, ilyen a büszke magyar, ebből nem kér Szeles Mónika, és én magam sem. Te magad és a társaid teszitek Európa margójára ezt az országot, miattatok tébolyult a jelene, miattatok lesz egyre megbélyegzőbb magyarnak lenni. Akinek itt be kellene fejezni pályafutását, az te vagy, édes barátom, éppen a te béka segge alatti szellemi nívódra nincs szüksége ennek az országnak, sőt egyiknek sem.

Lambotze 2009.05.15. 10:54:34

@venomspawn:

te olyan korlátolt vagy, h még azt sem vetted észre, h efes szopat téged... :)

wasabii (törölt) 2009.05.15. 10:54:40

A nagy magyarok az utóbbi száz évben kb. annyira voltak büszkék magyarságukra, hogy amint lehetett elhúztak innen a vérbe. Megteremtették nekik azt a környezetet, amiben nem volt maradásuk. Ma is ez zajlik, kicsiben és nagyban egyaránt. A végére meg itt marad a sok ingyenélő, hulladék, büszke igazi magyar.

ladislaus 2009.05.15. 10:56:58

@Hypofx: Szerintem nincs semmi baj ha valaki buszke a magyarsagara. Tenyleg Kossuth es Liszt, Bartok es Szechenyi, Semmelweis es Biro, Rubik es Puskas... ezek a munkassagukkal lettek nagyok es tettek a "magyart" naggya. Ezert tudunk buszkek lenni. Nekunk a feladatunk fenntartani emlekuket, buszkeseggel, tisztelette es ekepp elni mindennapjainkat. Ha valaki kepessegei megengedik akkor felnoni, lehagyni oket. De semmi semmi baj ha minimalisan sem tudjuk oket megkozeliteni. Csak legyunk tisztelettel irantuk. Es buszken!

Szeles Monika magyar szarmazasu es szegyenli? Miert? Mi ebben a szegyenleni valo? Jah hogy etnikai hatranyos megkulonboztetes erte? Megis sikeres lett. Nem a magyarsage es a multja miatt kell szegyenkeznie hanem hogy nem merti felvallalni. Es nem USA-ban hanem elottunk es osei elott szegyenkezzen!

joszip 2009.05.15. 10:57:54

A cikk címe is érdekes. Elájulni valamitől szoktak, nem valamiért.

ladislaus 2009.05.15. 10:59:24

@wasabii: buszkenek lenni magyarsagodra nem azt jelenti hogy behodolsz a kommunista rezsimnek! Sajnos ez volt az elmult szazadban oly sokat! Kicsit olvass utana! Ha nem megy nyugatra akkor keletre viszik. Kicsit eszak keletre. Ahol nagy a hideg es a vasutvonal is hires....

Szarazinda 2009.05.15. 11:00:35

@joszip: Lennél szíves elmagyarázni, hogy a belga, a szlovák, vagy az amerikai miért kevésbé nemzet, mint a magyar?

nem nemsiker_s 2009.05.15. 11:03:34

Sajnos egyre valószínűbb hogy erodálódó nemzet vagyunk. Kérdezzetek csak meg egy Románt, egy Szerbet, egy Szlovákot büszke e a nemzetére.
Vajon másak ott az emberek ?
Egy frászt! Csupán van tartásuk.
Én személy szerint azokkal tartok akik büszkék a nemzetükre.

vajdasagi 2009.05.15. 11:07:02

@venomspawn: Aki csak arra tud és akar büszkének lenni, hogy melyik nemzet tagja, az sajnálnivaló. Minden nemzetnek megvan egy sor jó és egy sor rossz tulajdonsága, de persze mindegyikünkben más-más formában. Erre lenni büszke, vagy akár ezt szégyenleni baromság. Ki kell használni ebből a jót, vissza kell fojtani, ami ebből rossz - eltanulni másoktól, ha netán az ami nálunk rossz, másoknál jobb. Ez ilyen egyszerű kéne hogy legyen.

És nehogy már azt gondold, hogy azért mert Te "nem szégyenled a magyarságodat" (ritka hülye kifejezés), jogod van másokat eltanácsolni. Mert ezt kirekesztésnek nevezik, Aki ilyet mond, az a szememben nem ember.

Mellesleg: noha a Gyurcsány egy rikta kártékony ember volt, speciel amit ezügyben mondott, az eredetiben nem volt olyan szörnyű, hanem csak miután kiforgatták az eredeti kontextusból. Nem új módszer, sok gazember szokta csinálni, lásd még a Kövér-féle "köteles beszéd"...

Arzén Vendel (törölt) 2009.05.15. 11:08:14

Nem tudom elhinni hogy Szeles szégyelné a magyarságát. Ezer és egy oka lehet annak ha nem akar beszélni a gyerekkoráról, annál sokkal fontosabbak mint amit ez a semmitmondó posztr képes volt leszűrni. Ha Szelesnek annyira ciki lenne a magyarsága, akkor nem folyamodott volna MAGYAR állampolgárságért nemrégiben, amit természetesen meg is kapott... Az állampolgárság felvétele közvetlen kiállás a magyarsága mellett, ennél többet neki nem kell mondania a magyarságtudatáról... Persze nem ezért vagyunk büszkék rá, hanem azért mert egy nagyszerű sportoló és egy nagyszerű ember.

joszip 2009.05.15. 11:13:15

Szarazinda: látom, értetted a lényeget. Mindegy, megpróbálom lefordítani neked: senkinek nincs joga megkérdőjelezni a másik ember nemzeti büszkeségét. Az antimagyarok (liberálisok) kedvenc érve, hogy nincs is olyan, hogy magyar, ezért a "magyarkodó" szar, a magyarkodó nyilván fasiszta. Miközben az igazság az az, hogy igenis van magyar nemzet, van ezeréves múltja, élő nyelve. Ellenben a szlovák, az amerikai, vagy a belga nemzettel, ami valóban mesterséges, ettől persze ugyanúgy joguk van büszkének lenni, mint nekünk, vagy bárki másnak ezen a bolygón. Nekem ez a hitvallásom. A másik tisztelete.
DE! Most jön a lényeg. A libsik kimondottan odavannak ezekért a - számunkra idegen - kultúrákért, előszeretettel vesznek részt színes vidám fesztiválokon, keresik a kapcsolatot külföldi liberálisokkal, de ha meghallják, hogy Árpád vezér meg turulmadár (ami ugye nem 1-2-300 éves múltat feltételez), sikítófrászt kapnak.
Az ilyen alakok éljék szépen tudathasadásos világukat, de ne akarják mindenáron az észt osztani.

ladislaus 2009.05.15. 11:14:21

@Arzén Vendel: jajaja posztolo a huJe :))))

Frank Columbo 2009.05.15. 11:14:41

Én meg nem vagyok büszke Monica Selesre. Amúgymeg ha szerbiából vagy romániából hazatérsz rögtön látod a különbséget, hogy valamivel mégis jobbak vagyunk mint ezek az országok. Amit elvettek tőlünk az minden értékük és a románok és a szerbek igazán nem tudtak értéket hozzáadni, csak amortizálni mégis ők büszkék magukra, elég ha átmész romániába minden a saját nemzeti színükre van mázolva és kitűzve mindenhol a zászlójuk az amúgy magyaroktól megörökölt épületeken. Igaza van nemsiker_s-nek. A bajok forrása pont az, hogy nincs nemzeti öntudat, mert a politikusainktól kezdve mindenki ez ellen van. Vajon ez kiknek kedvez?

hepcia 2009.05.15. 11:15:22

@Netszamuráj: igaz mert itt a birkáknak meg bunkófejű barmoknak meg a rasszista patkányoknak meg még egyéb orkoknak van a hazája érezd jól magad

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.05.15. 11:16:04

Egy nemzet szolgálja meg, hogy büszke lehessek rá!
Lehet száz meg ezer évek távlatába gyönyörködni a dicsőségen, ha ma nincs egy őszinte ember, ha leköpnek a saját véleményedért, ha ott vernek át ahol tudnak, ott húznak le ahol tudnak. Bármiféle előzetes ismeret nélkül zsidóznak, cigányoznak, buziznak (mindegy, csak kisebbség legyen, mert abba veszélytelen belerúgni) új szintre emelve a gyávaságot.
A választott vezetők mind egy szálig korruptak, csak és kizárólag saját érdekeiket nézik.

Nézzen magába mindenki, hogy megtette-e ami elvárható egy becsületes állampolgártól?
(segítek: fizeti az adót, nem veri szét, rongálja a köztulajdon, részt vesz társadalmi munkában, segíti a környezetét)
Töröljük ki az elmúlt soksok évet, és nézzük vissza csak az utóbbi 100at.

Most pedig minden nagyon magyar egyen büszke!
Erre lehet!
Lehet?
...

jajjnemár 2009.05.15. 11:22:15

Én még mindig élvezem, hogy itt születtem, még mindig szeretem ezt az országot, még mindig büszke vagyok rá, és nem szeretném elhagyni.
Aki elment más országba, mindben éreztem a keserűséget a szégyenkezést és a hiányérzetet, bárhogy is leplezte, mikor hazajött és beszélt velem. Több tucat ilyen embert ismerek. És sajnálom őket. Ha nem ócsárolnák ilyen sokan maugat, az országukat, ha nem mástól várnák el, hogy jobbá tegye a környezetüket és a hazájukat, hanem aguk tenék meg - oly sokan - akkor jobb élet lenne nálunk. Söprögessen mindenki maga portáján, tegye meg amit tud, és másmilyen lesz ez az ország és büszkék lesztek rá.

somogg (törölt) 2009.05.15. 11:24:19

En angliaban elek, es nem nagyon dicsekszem vele, hogy honnan jottem. Annak a keves embernek aki tudja a kornyezetemben hol is van Magyarorszag nem Szent-Gyorgyi Albert, a vizilabda vagy az otusa jut az eszebe rola, hanem a jogsertesek, korrupcio es a rasszizmus. Az emberek itt sem forditanak tobb energiat a masik megismeresere mint mashol, es gyorsan azonositanak az orszaggal ahonnan jottel. En pont azert jottem el, mert hanyok attol, hogy a szabalyok kijatszasa a meno, az allam es allampolgar csak a masik lehuzasara jatszik. Megdolgoztam azert, hogy itt lehessek, es nem hozom magam hatranyos helyzetbe olyan emberek miatt akiknek fogalmuk sincs az etikus viselkedesrol.

joszip 2009.05.15. 11:31:12

@somogg: "Annak a keves embernek aki tudja a kornyezetemben hol is van Magyarorszag nem Szent-Gyorgyi Albert, a vizilabda vagy az otusa jut az eszebe rola, hanem a jogsertesek, korrupcio es a rasszizmus"

És azon elgondolkodtál, hogy ez minek köszönhető? Angliában ha jól tudom, nyíltan cigányoznak a címlapon, nálunk meg ha cigányok ölnek, akkor is tilos nevén nevezni a gyereket. Bezzeg, ha fordítva van! Na akkor mennek a cikkek külföldre. Anglia katonákat küld a világba gyilkolászni, nálunk a szovjetek voltak 40 évig, meg a magyar elbarátaik, akik bebetonozták a korrupciót vagy 100 évre.

Mégis, miről beszélsz?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.05.15. 11:31:36

EMUka meg venomka a két szélsőséges nemnormális mintapéldánya, egyik-másik "oldalról" tolják magukból a fost...

seaner és AgentUngur kommentjeit ízlelgessétek benne van a lényeg

jajjnemár 2009.05.15. 11:32:36

@somogg: kár, hogy nem itthon próbáltad meg megmutatni az etikus viselkedést, hanem gyáva móndon a könnyebb utat választva eliszkoltál. Mondd, ki vagy kint, ha titkolnod kell honnan jöüttél? Mit mondasz, angol vagy, skót, vagy wels? És nem veszik észre rajtad, hogy hazudsz? És így be is fogadnak maguk közé és otthora leltél?

_adri_ 2009.05.15. 11:34:30

ez mit keres az index címlapján????
a cím enyhén hatásvadász... a tartalom 0, de legalább megint össze lehet veszni a kommentekben.... GRATULÁLOK!!!!
ezt a blogot sem nézem többet :D:D

zuhan a (nem túl magas) színvonal!!!!

egyébként meg Szeles felvette a magyar állampolgárságot! olvass utána dolgoknak kedves Tamas Devecseri, nem fog ártani még NEKED sem. :D

joszip 2009.05.15. 11:35:16

@maxt: "Nézzen magába mindenki, hogy megtette-e ami elvárható egy becsületes állampolgártól?
(segítek: fizeti az adót, nem veri szét, rongálja a köztulajdon, részt vesz társadalmi munkában, segíti a környezetét)
Töröljük ki az elmúlt soksok évet, és nézzük vissza csak az utóbbi 100at.
"

Igen, fizetem a magas adót. Nem verem szét a köztulajdont, hanem szépítem. Részt veszek társadalmi munkában is, kicsit javítva, amit a (poszt)kommunisták 60 éve szétlopnak, rongálnak.
Nem cigányozok, zsidózok, buzizok, pedig tudom, hogy ebből jól meg lehet élni. Értsd: támogass mindent, ami nem átlagos. Abban van pénz, az biztos.

joszip 2009.05.15. 11:39:30

Na tisztult már a kép? Ugye azt tudjátok, hasonló gondlkodásmódért mindenhol a világon meg lennétek kövezve verbálisan? Csak még mielőtt világgá futtok, hogy itt milyen szörnyű. Sehol a világon nem nézik jó szemmel, ha saját fajtájába rúg valaki, csak itt szokhattatok ehhez hozzá.

somogg (törölt) 2009.05.15. 11:40:29

@joszip: kicsit zavaros a valaszod. Amit ki tudok belole hamozni:
1. itt senki nem ciganyozik nyiltan, nem meno, konnyen elashatja magat az ember az ilyesmivel
2. nem jonnek cikkek magyarorszagrol. ha esetleg beszelsz angolul olvass bele a timesbe vagy az econmistba, es meglatod milyen partsemlegesen, a tenyekre szoritkozva tajekoztatnak (pl.: a korrupt politikai elit)

somogg (törölt) 2009.05.15. 11:42:23

@jajjnemár: en otthon is etikus modon viselkedtem, adot fizettem, reszt vettem a kozosseg eleteben (pl.: nem bujtam ki a katonasag alol), de elegem lett, hogy nem tudok egyrol a kettore jutni a sok tolvaj miatt. Ha megkerdezik honnan jottem megmondom, de hirdetem fennhangon

Csülök 2009.05.15. 11:44:46

Szeles Mónika magyar állampolgár lett
* Index/MTI - ugyelet@mail.index.hu
2007. június 7., csütörtök 18:02
Magyar állampolgári esküt tett a napokban Szeles Mónika,
volt világelső teniszcsillag.

Nyilván csak mazochizmusból tette, hiszen ahogy a kedves posztoló írja: " beszélgetés alatt még az is felmerülhetett a hallgatóban, hogy Mónika szégyeli a szülei származását"

Röhejes...

joszip 2009.05.15. 11:46:01

Nekem vannak cigány melósaim. Kulcsuk van a lakásomhoz, ezt csak azért mondom, mielőtt jönne a rasszistázós szokásos faszság. Szóval tőlük (is) tudom, hogy a cigány könnyen szúr, és a cigány politikusok a legmocskosabbak. Egy kiszolgáltatott társadalmi réteget kihasználva, problémáik orvoslása helyett megélhetési rettegőként vagyonokat keresnek, miközben ugyanúgy sikkasztanak, mint fehér társaik, alkalmasint velük együtt.
Na, ezek és az SZDSZ áll a külföldi cikkek mögött. Mert hogy pontosan tudják, az ilyen írások tuti megjelennek a magyar sajtóban, és máris nő a támogatottságuk. 20 éve a barnaveszélyből élnek, miközben éppen a magyarok azok, akiket gyilkolnak. A cigányokat mai napig NEM TUDJUK, kik ölik, de biztos, hogy nem a magyarok. Ha a magyar cigányt ölne, ezer tippje volna, kiken kezdje. Nem faluszéli szerencsétleneken.

joszip 2009.05.15. 11:48:44

@somogg: "Annak a keves embernek aki tudja a kornyezetemben hol is van Magyarorszag nem Szent-Gyorgyi Albert, a vizilabda vagy az otusa jut az eszebe rola, hanem a jogsertesek, korrupcio es a rasszizmus"

@somogg: "nem jonnek cikkek magyarorszagrol"

Pure logic.

Csülök 2009.05.15. 11:49:34

@joszip:

És mi köze ennek a marhaságnak Szeles Mónikához?

jajjnemár 2009.05.15. 11:50:07

@somogg: igen. Mások még próbálkoznak, küzdenek, te elbuktál, nem bírtad tovább és elmenekültél. Vagy nem?

EMU 2009.05.15. 11:51:37

@joszip: Arról beszél, hogy amit te is leírtál, hogy a magyar kizárólag arra figyel, hogy magyarságának megfelelő kontextust keressen, ha szóba kerül, akkor csakis viszonyítani képes, hogy bezzeg az angol is cigányozik, az amerikai meg hatalommániás, a szlovák buta, a román bocskoros, a szerb elmaradott, az osztrák labanc, na mi micsoda nagyszerű nemzet vagyunk. Egyszer próbáld meg elhelyezni a magyarságodat valamiféle értékrendszerben, hogy hova tennéd az alig máshol nem ismert gyűlölködést, a korrupciót, a nagy magyar testvérkedésben napi rutinnal történő átveréseket egymás kötött, a koszt, a kultúrálatlanságot, a szemetet, az önzést, az irigységet, etc. Hát ilyet máshol ilyen koncentrátumban nem sok helyen találsz, ha büszke akarsz lenni, hát ez valóban hungarikum. És ne gyere azzal, hogy máshol is körbe van szarva a buszmegálló, meg máshol is cigányoznak, meg máshol is lopnak. Magaddal, magunkkal foglalkozz, ne mindig mással, ahogy ezt a magyar tudat beléd nevelte hosszú évszázadokon át. Itt nagy divat a kommunistákra kenni mindent, ami a morális mélypontért felelős, de vajon mitől van az, hogy a legvéresszájúbb szélsőjobbos is csak mással hajlandó foglalkozni, csak másban lát meg minden hibát, magát pedig felülemeli minden gyarlóságon? Ez a mentalitás is a kommunista diktatúra öröksége? Akkor kik is a kommunisták szellemi örökösei?

somogg (törölt) 2009.05.15. 11:52:05

@joszip: nagyon bele vagy esve ebbe a kulfoldi cikk dologba. Akiket te forrasnak hiszel, azoknak olyan alacsony itt a respektje (nagyon helyesen), hogy egy ujsag nem alapozna rajuk egy cikket. Esetleg nyilatkozokent, a forras megjelelolesevel.

joszip 2009.05.15. 11:52:13

@Csülök: nem tudom, szerintem semmi. Kérdezd meg azt, aki a kommenteket ebbe az irányba vitte. Én már csak nekik válaszoltam, Szeles könyvét perpill leszarom.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.05.15. 11:54:11

A sok nemzetbüszke, alias nacionalista miatt voltak-vannak-lesznek háborúk. "Mi vagyunk a szebbek, jobbak, okosabbak" felkiáltással lerohanunk másokat és jól kiírtjuk-kiraboljuk-megszálljuk őket. (Napóleon, Hitler, Spanyolok, Dzsingisz kán, Baszkok, írek. stb) Nem tudnak a valagukon megülni és tarokkozni. De ezek mindig találnak maguk köré talpnyalókat akik mennek előttük, mint a barmok. Az utókor meg ünnepli ezt a sok hentest.
Ha padig szeretjük, majd megtűrjük magunk között a kisebbségeket, azok elszaporodnak és akkor ők irtanak ki bennünket a fent említett felkiáltással.
Ettől szép a világ, nem unalmas.

Kiskoromban én is büszke voltam, hogy magyar vagyok. (de ez már elmúlt rég) Mert ezt írták a tankönyvek, hogy büszkének kell lenni. Hiszen ott volt Petőfi és társai, aki írtak pár verset és ettől hű de jó a magyarnak. Mintha más nem is történt volna abban az időben.
Aztán felnőttem és felismertem, hogy mindenki hazudozik. Vagy azért mert gonosz, vagy azért mert annyi esze sincs mint egy döglött hintalónak.

Ezért már csak egy fontos dolog van az életemben, az pedig a saját jó közérzetem. Hogy ezt én Tuvalu szigetén találom meg úgy, hogy soha többet nem látok magyar zászlót nem hat meg. Gyakorlatilag most is kívülről figyelem a magyarországi eseményeket, de azt is mondhatom, hogy nem figyelem. Hogy miért itt élek? Mert valahol élni kell. És még nem űztek ki a nacionalisták :)

Csak idióta nacionalistákkal (és gyávákkal) lehet fegyvert fogatni és kihajtani őket egy mezőre, majd leöletni őket egy kitalált elvért.

Arzén Vendel (törölt) 2009.05.15. 11:55:20

@somogg:

Semmi gond, érezd jól magad kint. Egy dolog azonban nagyon visszataszító, ha kintről visszaköpsz. Ezt sehol nem vennék jó néven, sem itt, sem máshol.

Én elég sokat éltem külföldön, valószínűleg még fogok is, de eddig nem tapasztaltam, hogy kifejezetten a magyarságom miatt kellett volna szégyenkeznem. Létezik elnagyolt általánosítás a keleti, volt szocialista blokkról ami valóban rosszul esik az embernek, de nem a magyar nemzettel szemben vannak ellenérzések, hanem a volt kommunista, leszakadt országokkal. Tipikus gazdag-szegény felsőbbrendűség, ilyen előítélet mindig lesz. Egyébként figyelmedbe ajánlanám a sokszor kegyetlenül aljas lengyel vicceket Angliában. Hogy éreznéd magad he lengyel lennél? Akkor inkább azt mondanád magyar vagy? Ez az egész előítéletesdi tart addig amíg meg nem ismernek és el nem fogadtatod magad mint embert. Ha ez nem megy akkor ne a magyarságodat okold....

joszip 2009.05.15. 11:55:43

@EMU: Kiről van szó? Nem értem az előzményt, ki beszél "arról"? Egyébként meg amit írtál, arra azt tudom mondani, hogy se nem jobb, se nem rosszabb a helyzet, mint máshol. Viszont egyedül nálunk divat kihangsúlyozni a magyar szart, szebbre festve az idegennél, miközben máshol - természetesen - ez éppen fordítva működik.

jajjnemár 2009.05.15. 11:56:40

@somogg: és még egy kérdés: pont anglia... ugye ott van különösen nagy becsülete annak, aki kiáll a hazájáért, tesz érte, és vészben sem hagyja el? ugye ott megvetik azt, aki nem becsüli meg saját népét, saját magát, a saját közösségét? ugye ott az az etikus, ha szenvedsz a hazádért és nem az, ha eéhagyod, ha épp nem a szád íze szerint mennek a dolgok? ugye ezek az értékek tetszenek neked, ezért mentél oda, nem? csakhogy pont magad köpted le mindezt, mikor itthagytad a saját országodat.
Ha olyan nagy híve vaqgy az etikus viselkedásnek, meg mit tudom én milyen nagy dolgoknak, amit angliában látsz, miért nem próbálod meg itthon megvalósítani? lehet, szükség lenne rád itthon és ha az olyan emberek, mint te, nem mennének el, hanem itthon kamatoztatnák ab tehetségüket, jó ország lenne ez.

joszip 2009.05.15. 12:01:04

@somogg: "nagyon bele vagy esve ebbe a kulfoldi cikk dologba. "

Én vagyok beleesve? Hát az állítólagos ismerőseid honnan a f'ból veszik mégis, hogy itt rasszizmus van? Te jöttél ezzel, hagyjál már azzal, hogy én vagyok beleesve. Feltételezem, hogy nem biológiaórán vagy színházban gyűjtik be a magyar rasszizmusról szóló adatokat, hanem valamilyen erre szakosodott médium segítségével. Akik adott esetben a következő héten meg címlapon hozzák, hogy "CIGÁNYTERROR" már a f'om tudja melyik angliai városnegyedben.

somogg (törölt) 2009.05.15. 12:01:19

@Arzén Vendel: Magyarorszagot magyarokon kivul soha senkinek nem kritizalom. Nekik viszont elmondom, foleg az otthon eloknek, mert ugy gondolom segit, ha tudjak milyen kep el roluk a vilagban, hatha vegre be tudnak kapcsolodni a verkeringesbe (mint peldaul a csehek). Ha ez visszkopesnek tunik, sajnalom, semmi rossz szandek nincs bennem. Ha megismernek tenyleg, emulik az eloitelet, de erre meg kell kapni a lehetoseget. Marpedig en szeretnek itt beilleszkedni.

joszip 2009.05.15. 12:02:06

@joszip: "szebbre festve az idegennél" = "szebbre festve az idegenét"

somogg (törölt) 2009.05.15. 12:04:12

@jajjnemár: hat angliaban azert nem teljesen igy gondolkodnak. Tamogatjak az angol ipart, de rovert nem vesz senki mert szar. Egyebkent kicsit hiteltelenul adod elo a mindenemet a nemzetert szerepet. Te soha nem nezed a sajat boldugulasod? Ne mar.

forumuser 2009.05.15. 12:06:40

@venomspawn

(Féloff)

"Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni! - mondta Magyarország miniszterelnöke."

"Indulatosan reagált Gyurcsány Ferenc a munkaadók felvetéseire az Országos Érdekegyeztető Tanács mai ülésén."

http://www.hirtv.hu/?tPath=/belfold/&article_hid=102882

Szerintem itt a munkáltatók vannak megszólítva, s az "el lehet menni"egy szövegkörnyezetéből kiragadott mondat.

Nem, nem vagyok Gyurcsány-, Bajnai- vagy MSZP-párti, de utálom a ferdítést. És ez - szvsz - az.

@seaner 2009.05.15. 10:45:31

Ott a pont.

Bit Rot 2009.05.15. 12:08:32

@seaner:
"Igen, nekem is az a véleményem, hogy a származásra büszkének lenni hülyeség."

Hagyjuk már ezt az SZDSZ-es dumát!
Igenis lehet büszkének lenni! Aki francia, az büszke a francia értékekre, aki angol az angolokra, aki magyar, legyen büszke a magyarokra.
Ennyi.

2009.05.15. 12:09:46

@Lambotze: Korlátolt a ... a többit képzeld oda.
@blas: Mitől lennék szélsőséges? Attól hogy én büszke vagyok arra hogy bármilyen körülmény között is, de magyar vagyok? Megmondom hogy a világ bármely országában az emberek nyugodtan lehetnek büszkék a származásukra, de idehaza a hozzád hasonló turbóliberálisok megmondják hogy aki magyar szégyellje magát. Nem, a te kedvedért sem fogom lekanyarítani a fitymámat, csak hogy büszke legyek, akár te.

somogg (törölt) 2009.05.15. 12:10:36

@joszip: honnan veszik a rasszizmust? onnan, hogy kozszereplok cigany bunozestrol beszelenk. Itt is beszelhetnenek neger bunozesrol, mert jo sok helyet foglalnak a bortonokben. Ehelyett hatekony rendorseget uzemeltetnek es mukodo torvenyeket alkotnak.

2009.05.15. 12:11:50

@EMU: Szellemi nívó mi? Szégyelled azt a közösséget ahova születtél, ez rólad állít ki szegénységi bizonyítványt. Magyarok nélkül fél Európa törökül beszélne, a gyermekhalandóság nagyságrendekkel magasabb lenne, lehet hogy nem lennének atomerőművek vagy modern autók, nem lenne számítógép amin pötyögnél. A magyarok tették azzá a világot ami (illetve nagy érdemük van benne). A magyarság egy olyan dolog amire világ életében büszkének kell lennie az embernek.

2009.05.15. 12:19:31

@trollkotze: Trollkotze: Az a helyzet hog ya kommunista politikusaink miatt sereghajtóvá estünk vissza, és 2-3 éven belül még Románia is lehagy minket. Nem tudom mit csináltak Szlovéniában, Szlovákiában, hogy csinálták, de szépen lehagytak minket. Na de visszatérve az eredeti mondanivalómhoz, úgylátom nem ment át teljesen, ezért újrafogalmazom. Aki utálja a magyarságát, az menjen el nyugodtan, aki szereti a hazáját, büszke rá hogy magyarnak vallhatja magát, az pedig tegyen az ország jobbulásáért, mégha bele is köpnek fentről a levesébe.

Arzén Vendel (törölt) 2009.05.15. 12:25:07

@somogg:

Kívánom, hogy sikerüljön a beilleszkedés.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.05.15. 12:26:51

@venomspawn:
Ez a gondolkodás nekem nagyon amerikai!
Először legyünk qrva büszkék, aztán kezdjünk el tenni... mit is? Ha nem akkor meg menjünk?

A dolog az én (ezek szerint kifacsart) logikám szerint úgy működik, hogy megteszek minden tőlem telhetőt ami szerintem jó, és ha ennek eredménye van, ha ezt megbecsülik, és nem minden erejükkel azon vannak honfitársaim, hogy lerombolják, akkor büszke tudok rá lenni!

Előbb az alkotás, aztán a büszkeség!
Azt hiszem ezt úgy mondták korábban:

Ne igyál előre a medve bőrére!

jajjnemár 2009.05.15. 12:27:31

@somogg: nézem, és próbálok itthon boldogulni. próbálok itthon beilleszkedni. probálok itthon szépíteni és jobbítani a dolgokon. és azt szeretném, ha ez által kapcsolódna be az európai vérkeringésbe Mo. Egyszerűen itt élek és itt teszem meg azt, amire képes vgayok és nem vagyok hajlandó engedni azoknak az igen népszerű szólamoknak, hogy köpük le magunk és húzzunk innen, és itt minden szar. Ha ezt tenném, én is elbuknék. És csak a szégyenkezés maradna. Magánügyed, hogy hogyan élsz, hol, mit hiszel, kiért, miért élsz... nem is kelett volna kommenteznem, és vitáznom veled. Sosem szoktam amúgy. De tűrhetelen, hogy az ócsárolja Mo.-t és ami itt van, akinek nem volt ereje és bátorsága itt maradni. Akinek nem volt elég vér a pucájában. Egyáltalán nem szeretem, és rosszul esik, ha bárki szidja ezt az országot, de egy "gyüttment" alaktól végképp elfogadhatatlan. Azzal, hogy elhagytad az országod, kitelepültél, egyszerűen még ehhez is elvesztetted a jogod. lemondtál róla, nem gondolod?

rov220 2009.05.15. 12:28:09

Arról vitatkoztok, ami eszünkbe sem szabadna hogy jusson, hihetetlen. Szégyellni, hogy magyar vagyok? Hát emberek, gondolkodjatok már kicsit el!

Satpal Ram · http://www.asiandubfoundation.com/ 2009.05.15. 12:28:58

Na ne hogy már ti mondjátok meg, hogy az ember ne legyen büszke a hazájára. Beszarok, komolyan mondom, az igazi kádár söpredék...

Gondolom ti a szüleitekre és a családotokra sem vagytok büszkék, mert csak beleszülettetek. Képzeljétek én rájuk is NAGYON büszke vagyok. Mondjuk nem lehetünk ugyanolyanok, mindenkinek más volt a gyerekszobája, csak nehogymár kioktassatok a hazaszeretetről és a magyarságról, csak azért mert nem vagyunk prolik mint ti.

Kíváncsi vagyok hány amerikai mondaná azt, hogy nem büszke a hazájára. Lehet tőlük nagyon sokat tanulni, hogy hova jutottak a patriotizmussukkal.

Weissmüllerek és Szelesek mindig lesznek, azért a nagytöbbség aki elhagyta az országot és letett valamit az asztalra igenis büszke volt a magyarságára. Gróf Andrást pedig megértem, hogy miért nem az.

EMU 2009.05.15. 12:29:03

@joszip: 11:31-es hozzászólásodról van szó, arra írtam, amit. Amúgy meg tanácsolnám, hogy hagyd itt kis időre a puszták népét és nézz körül a világban, messzire sem kell menned némi példáért, hogy mennyire normálisabban élnak népek, nem anyagiakra gondolok, és akkor nem írnál ilyet, persze már megint csakis összefüggésben, hogy máshol is ez van, ezzel alátámasztva, hogy márpedig itten jó, itten remek, csak az a baj, hogy -megint csak másokra mutogatva-, hogy sokan szidják ezt itten. Pedig a legtöbbjük nem azért szapulja, mert máshol jobbat látott, hanem azért, mert nem az orra hegyéig lát, és szimplán, önmagában is látja, hogy ennél jobbnak kellene itt lennie sokmindennek, és erről nem a komcsik, a ruszkik, az amcsik, a zsidók, a melegek, cigányok -meg ki tudja még ki mindenki van hibáztatva rajtunk kívül- a felelősek.

EMU 2009.05.15. 12:33:23

@venomspawn: A spanyol viaszt kifelejtetted, meg úgy en bloc mindent, ami a kezed ügyébe kerül, plusz alfa holdbázis és univerzum. És ettől még miért ne szégellhetném azt a "közösséget" ahova születtem? Amúgy mondtam, nem az a szégyellni való, hanem te és a társaid, akik számára ilyen egyszerű a világ, hogy ha nincsenek magyarok, nincs Európa, nincs világ. És nekem az ilyenféle gondolkodásra kellene büszkének lennem. Soha. Sötét is legyek, meg még büszke is rá?!

seaner 2009.05.15. 12:34:02

@rov220: Se szégyellni, se büszkének lenni!

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.05.15. 12:36:35

Magyarországon élek, de (sajnos) nem vagyok büszke rá! Amint lehet, megyek ebből az országból!

somogg (törölt) 2009.05.15. 12:36:47

@jajjnemár: ez a "majd mi itt megoldjuk, ez a mi dolgunk, kivulrol seni ne szoljon bele" hozzaallas nagyban hozzajarul az orszag jelenlegi helyzetehez. Igazad van, meg kell sertodni, ha valaki elmondja kivulrol, hogy nez ki a dolog, esetleg latott valahol mashol valamit ami erdemes lehet megprobalni es elmondja. Sajat erobol tenyleg konnyebb. Tudod, az embert az emelte ki az allatvilagbol, hogy hatekonyabban tudta atadni a tudast az utodainak mint a tobbi eloleny. Ha kulfoldiek elott kritizalnan az orszagot, jogos lenne a felhaborodasod, de igy szanalmas.

2009.05.15. 12:37:04

hát EMU, őszintén szégyellek és sajnállak. Egyébként csapj fel egy történelemkönyvet és ne a pártkönyvedet bújjad.

EMU 2009.05.15. 12:38:49

@trollkotze: Annyira felesleges a begőzölt üresfejűeknek tényekkel előhozakodni, nekik elég ha kedvükre gyűlölködhetnek, ha hamis és valótlan dolgok alapján kinyilatkoztathatnak. És ezeknek van a legnagyobb hangjuk, ha magyarságukról van szó, egy versidézet nélkül, a történelem ismerete nélkül hőzöngenek, olyanok, mint szlovák, meg román, meg szerb társaik, akiket annyira utálnak, mert sötétek, pedig csak más színű zászló alatt állnak, egyébként semmi különbség. Ezeknek szeretniük kellene egymást, hiszen ennyire hasonlóakat a világban nem találnak.

jajjnemár 2009.05.15. 12:42:52

@somogg: 4 évet éltem és dolgoztam Londonban. 2-t Bonnban és egyet ingáztam Salzburg és Bécs között. Van fogalmam az európai kultúráról, az európai népek értékeiről. És arról is, hogy nem ugatni kell ezekről a partvonalról, és okítani szóban, külföldről a "nyomoronc itthon rekedteket", hanem itthon, a saját példáddal tanítani és átadni azt, amit megszereztél külföldön. Okés?

EMU 2009.05.15. 12:44:25

@venomspawn: A történelem könyvet asszem nem nekem kellene lapozgatnom kettőnk közül, ahogy mondjuk magyar irodalomban sem nekem volna pótolnivalóm veled szemben, nagyon úgy látom. Nekem sorolhatod a golyóstolltól a gyufáig az összes magyar találmányt, de akkor sem ez dönt akkor, amikor napról napra csak a sötét magyar zsigeri parasztságot látom magam körül, meg az ilyan ostoba és korlátolt vérmagyarokat egyre nagyobb számban és pofával, akik szerint a világ ennyire szögletes. Mást nem is tudsz felhozni, amire büszke lehetsz, csak azt a véletlent, hogy ide fogantál?

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.05.15. 12:45:22

Kissé tényleg uncsi, hogy az amerikaiak hülyék, tanulatlanok, stb...
Azért a holdra elsétáltak, uralják a világot, stb.
Inkább nekünk kéne elgondolkozni, mit tettünk. Mert pl. ha van egypár híres magyar, az mind külföldön (főleg USA) lett valaki, itt vagy lenyúlják az ötletét, vagy eltemetik. EZ minősít.
Hogy milyen a véred, lényegtelen. Vörös. Emberi. Ennyi.

somogg (törölt) 2009.05.15. 12:45:57

@jajjnemár: ugy tunik innen fuj a szel. Ha te "nyomoronc itthon rekedtnek" hiszed magad, akkor megertem miert sert egy kint elo velemenye. A magyarorszagi barataim nem ereznek igy, oket nem is bantja a kritika. Tobb onbecsules, kevesebb sertettseg. Ezt angliaban lattam.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.05.15. 12:46:47

@venomspawn: Szövegértés nem megy?Turbóliberális,én :D .Nah hagylak száradni EMUkával,zsák a foltját :D .

2009.05.15. 12:49:44

De legalább megfogantál te szerencsétlen. Ez a környezet, ez a háttér ami van, ahol felnőttél, ennek hálásnak kell lenned. Az állami ovi kedves minimálbéres nénikéi játszottak veled és vigyáztak rád, törődtek veled, mégha nem is tudták, hogy miből fizetik ki a számlát, az iskolában alulfizetett tanárok tanítottak téged, akik a nap végén hazaestek és körömrágva számolták hogy esznek vagy feladják a villanyszámlát. Éhbéren lévő napszámosok tettek azért hogy legyen kaja a szádban, mit akarsz még, mit? Őrájuk lehet a világon a legbüszkébbnek lenni, mert voltak és vannak annyira bátrak, hogy ha bármi nehézség van, ne meneküljenek el. És ők akármilyen nehéz is volt az élet, itt maradtak és tettek a többiekért, ez az amit te soha a büdös életben nem fogsz megérteni.
Komoly bajok vannak a fejedben.

jajjnemár 2009.05.15. 12:52:01

Te kezelted így itthon élőket. A kommented a lekezelő és lesajnáló. Én nem érzem magam nyomoronc itthon maradtnak, felesleges kiforgatnod a szavaimat. Én is maradhattam volna kint. Nem akartam, pedig zongoraművészként nagyjából 10szer annyit kereshetek külföldön, mint itthon - ennyit a magam boldogulásának nézéséről. És senki nem kényszerített haza, csupán a lelkiismeretem, de leginkább az, hogy szeretem ezt az országot és szeretek magyarnak lenni, és szeretnék tenni érte valamit, nem csak szidni, és azt állítani képmutatóan, hogy én azért szidom ezt az országot külföldről, hogy jobbítsam.

somogg (törölt) 2009.05.15. 13:02:15

@jajjnemár: ertem, tehat a tied az egyetlen igaz ut. Ha valaki nem igy cselekszik, semmi jo szandek nem lehet benne, semmi hasznosat nem mondhat, mert ot nem egy olyan felsobbrendu dolog vezerli, mint a lelkiismerete. Angliatol pont a praktikus gondolkodast lehetne ellesni, persze ahhoz le kene szallni az "erkolcsi magaslatokbol". Teged nagyon erosen megfertozott a kuldetes tudat.

Satpal Ram · http://www.asiandubfoundation.com/ 2009.05.15. 13:05:37

Mindjárt veszek egy repjegyet és kivándorlok Albionba :-), majd akkor én is biztosan ilyen marhára éleslátású leszek, és a lesajnált otthonmaradottakat okítanám péntek délutánonként. Fura, én jutottam itthon egyről a kettőre, nem siránkozom, hanem teszem a dolgomat. És próbálok megtenni minden telhetőt, hogy a közösség többi tagjainak is jó legyen, mert akkor én is jobban érzem magam ebben az országban. Hiszek abban, hogy igenis van ráhatásunk arra, ha összefogunk, hogy a magukat arcpirító módon "elitnek" nevező rajtunk élősködő középszerű csürhe (tisztelet a kevés kivételnek) pártfüggetlenül eltakarodjon.

EMU 2009.05.15. 13:08:09

@venomspawn: mondom, te a múltról beszélsz és a jövőről ábrándozol, én a jelenben élek. Nem vagy meggyőző.

somogg (törölt) 2009.05.15. 13:10:09

@Satpal Ram: en sem sirankoztam, de tobbet akartam es igy dontottem. Attol, hogy leirtam, hogy latjak a kornyezetemben az orszagot, eleslatonak sem tartom magam. Az okitasrol pedig annyit, hogy nem nagyon ertem miert ne lenne jogom allast foglalni az orszagrol. Akinek ez nem tetszik, az allitasokkal vitatkozzon, ne a hozzaszolas jogat vitassa

2009.05.15. 13:10:59

felesleges rád vesztegetnem a billentyűzetem leütéseit (úgyis csak másfél millióra van hitelesítve). Ha nem akarod megérteni amiről a hozzászólók nagy része beszél, nem is fogod

jajjnemár 2009.05.15. 13:14:09

@somogg: szívesen tanulnék, ellesnék jó dolgokat akár tőled is, mivel nyilván nem az enyém az egyetlen járható út. De ez a mondatod, ami miatt végül is belekezdtem ebbe a parttalan és értelmetlen kommentezésbe, nem ígéri azt, hogy van mit:

"En pont azert jottem el, mert hanyok attol, hogy a szabalyok kijatszasa a meno, az allam es allampolgar csak a masik lehuzasara jatszik. Megdolgoztam azert, hogy itt lehessek, es nem hozom magam hatranyos helyzetbe olyan emberek miatt akiknek fogalmuk sincs az etikus viselkedesrol."

Ha én agyon vagyok fertőzve a kötelességtudattól, akkor te teljesen steril vagy tőle. Nem mondom, hogy nincs benned jó szándék, de azért tudd, az vajmi keveset ér. Én továbbra is azt mondom, ha valakit bánt, hogy a háza tája mocskos, az takarítsa el inkább a szemetet költözés helyett. Így csak magad után hagyod a mocskot és másra atkarítást, és élvezed azt a magasabb fokon álló civilizációt, kultúrát angliában, aminek megteremtéséhez semmi közöd, csak élvezője vagy, mint egy elősdi. Ebben nem sok példértékűt látok. De ez is csak egyszerűsítés, nyilván a te helyzetetd is bonyolultabb, árnyaltabb stb. De ettől még mindig maradok az álláspontnál: aki elmegy itthonról, mikor itthon nehéz boldogulni, az cserben hagyja a hazáját és az sem nem etikus sem nem követendő nekem.

somogg (törölt) 2009.05.15. 13:23:02

@jajjnemár: az idezett resz melyik mondataval nem ertesz egyet?

Hat semmivel sincs kevesebb szerepem ebben a tarsadalomban, mint az irodaban korulottem ulo angol kollegaimnak. En is adozok, reszt veszek a kozosseg eleteben. Sokat ok sem alakitottak rajta, inkabb csak kovetik a szabalyait, ahogy en is, bar lehet, hogy van egy-ket 300-400 eves, de akkor ok nagyon jol tartjak magukat.

Az allaspontodat tiszteletben tartom, de nem ertek vele egyet.

2009.05.15. 13:28:08

@somogg: Szia. Kérdezd meg tőlük, büszkék e arra hogy angolok (britek). Valószínűleg azt mondják majd, hogy igen. Akkor kérdem én, mi is adózunk, mi is teszünk itthon az országért, akkor miért gáz nekünk magyarnak lenni?

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.05.15. 13:29:57

Nem az számít hova születtünk, vagy milyen nemzetiségűek vagyunk, csupán az, hogy mit tettünk le az asztalra. Ez a lány az ég világon semmit sem köszönhet Magyarországnak, annál többet az USA-nak, akkor miért lenne büszke. Ő ott él, ott lett sikeres, ő amerikai és nem magyar!!!

2009.05.15. 13:31:22

Timcsi: Végülis csak felnevelte az ország, a benne élők. Jah... mit is köszönhet neki...

somogg (törölt) 2009.05.15. 13:32:47

@venomspawn: bar sok kommentezo irta, hogy nem buszke a magyarsagara, en ilyet nem tettem. Ha valaki megkerdezi tolem honnan jottem, megmondom, hogy magyar vagyok. Pusztan annyit irtam, hogy nem dicsekszem vele kulonosebben, mert a kornyezetemben fejeben egy korrupt orszag kepe el az orszagrol (szerintem joggal), es az embert konnyen azonositjak azzal ahonnan jott. Nem gaz magyarnak lenni, az orszag a gaz.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.05.15. 13:36:57

@venomspawn:
Talán mert ők szabadidejükben vagy magasabb pozícióba kerülés esetén nem azzal ütik el az időt, hogy mindent módszeresen leromboljanak és tönkretegyenek amit mások megalkottak, hanem azon dolgoznak, hogy folytassák a munkát.
Nálunk nézz meg egy új főnököt, egy új kormányt, vagy egy unatkozó turbómagyart. Tisztogatás a szabályokban, a munkatársakban, elméletben a társadalomban is, mert ők aztán tudják, hogy mi az amit meg kell szüntetni
Hogy mit kellene tenni, arról viszont fogalmuk sincs!

2009.05.15. 13:42:02

@somogg: Így már egyetértek veled. A lakosság tényleg tenni akar az országért, a vezetéssel van a baj. Én mindettől függetlenül büszkén élem életem azzal a tudattal hogy magyar vagyok. Mert van hazám, akármilyen is, akármekkora is, mégiscsak az enyém. Van hova tartoznom, sokat köszönhetek neki, és érte dolgozom (mégha nem is látszik mert valakik ellopják amit megtermelünk - persze máshol is így van, ne legyünk álszentek).
@Maxt: az esetedben azonban teljes általánosításról van szó. Hozok egy példát. Mi kaptunk egy új főnököt, az első dolga az volt hogy megszüntesse a korábbi áldatlan állapotokat, kiegyensúlyozza a terhelést, jobb munkakörülményeket biztosítson, hogy sikeresebb legyen a vállalat. Azóta nyerjük a tendereket, jobb a morál. Amit te írtál az egy sajnos hétköznapi (gyakori) példa ráragasztása a teljes magyar piacra.

jajjnemár 2009.05.15. 13:47:47

@somogg: as you like it. Remélem tényleg tanulsz majd tőlük olyat, ami képessé tesz arra, hogy megértsd az álláspontomat. Én azt mondom, egyelőre elég nagy tévedésben vagy, de hogy ezt felismerd, magadnak kell keresztül vergődnöd a tanulás rögös útján. Amiért - boldogulásod mellett - végül is kimentél, nemde?

"En pont azert jottem el, mert hanyok attol, hogy a szabalyok kijatszasa a meno, az allam es allampolgar csak a masik lehuzasara jatszik." - szerintem, ha rosszul vagy ettől elegendő, ha magad nem játszod ki a szabályokat. Mindjárt egyel több ember van az országban, aki tisztességes, és mindjár enyivel jobb hely. HOgy jobb hely legyen ez az ország, ahhoz ez a magatartéás lenne a kötelessége az állampolgárainak. Te ez elől a feladat elől futamodtál meg, mikor kimentél. Nem nagy érdem.

"nem hozom magam hatranyos helyzetbe olyan emberek miatt akiknek fogalmuk sincs az etikus viselkedesrol." Azzal, hogy nem voltál hajlandó elviselni etikátlan emberek szarakodásaiból fakadó nehézségeket, és elhagytad az országot, magad is
etikátlanul viselkedtél. Magad írod: "Tobb onbecsules, kevesebb sertettseg. Ezt angliaban lattam." Az önbecsülés, amit te nagyra tartasz, abban is megnyilvánul, hogy ki mer az ember állni maga, a társai, a közössége és a hazája mellett, akkor is ha baj van, akkor is ha az a közösség épp saját renyhesége miatt szar dolgokat produkál. Kiáll és próbálja jobb útra vinni. Mert becsüli és nem lebecsüli önmagát. És meg is becsüli, ha már a szavakon kezdtem lovagolni...

Azt a közösséget, aminek az életében részt veszel, azt a szociális rendszert, kultúrát, ami téged angliába csábított, lehet, hogy nem ez a generáció teremtette meg, hanem az előtt elévő, s a mostani max fenntartja, élvezi, ezt nem látom pontosan. De volt egy generáció, ami megdolgozott érte (tudom, sok száz év...) Nálunk most kéne megteremteni azt a kultúrát, kiérlelni azt a civilizált magatartásformát, ami igazán méltó egy európai néphez, és amit sajnos alaposan lepuszítottak az elmúlt évszázadban a háborúk a diktatúra stb. ami HAGYTUNK hogy lepusztítson a háború és a diktatúra. Te azzal, hogy kimentél, passzívan hozzájárulsz a további romboláshoz. Engeded, hogy teret nyerjenek a nyerészkedől, az etikátlanok, a lehúzok, a gazemberek. Ez a gondom a magatartással, amit te mutatsz (itt a blogbejegyzésekben). Tudom, messzire megyek a következtetésekben néhány mondatot uitán. De ha igazam lenne, fontold meg amit mondtam.

Satpal Ram · http://www.asiandubfoundation.com/ 2009.05.15. 13:50:03

@somogg:

csak a legfrissebbek közül egy: http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-278175

Ezzel nem akarom védeni a saját gennyeinket, csak jelezni akarom, hogy azért nem fekete és fehér minden. Az angoloknál nem volt 40 évig proletárdiktatúra meg szovjet és náci megszállás, ami olyan erkölcsi mélységbe taszította az országot amiből nem egyszerű kikeveredni. Itthon a társadalomnak kellene aktívabbnak lennie, hogy fékek legyenek a rendszerben, sajnos nagyon sok a tennivaló ez ügyben még. Én itthon próbálkozom.

Satpal Ram · http://www.asiandubfoundation.com/ 2009.05.15. 13:52:37

@somogg: Ja, és ha pl. Anglia vs Magyarország akkor talán Széchenyi az etalon.

somogg (törölt) 2009.05.15. 14:01:08

@jajjnemár: nem mondom, hogy nem erzek igazsagot az otthoni peldamutatasban. Az alapjan, hogy mennyi idot toltottel kulfoldon, ugy tunik joval idosebb vagy mint en. Te is jartal kint, gyujtottel tudast, penzt akarmit. Most otthon helytallsz. En most gyujtom a tapasztalatot, miegymast. Nem lehet, hogy azert beszelunk el egymas mellett, mert mas szakaszban van az eletunk?

2009.05.15. 14:01:38

És ugye ne kezdjük feszegetni a 'legnagyobb angol', Churchill emberi mivoltát mert nem lenne szép amit találnánk :D
De zárjuk le a hsz-eket azzal, hogy mindenki éljen ott ahol akar, de ne ócsárolja azt ahonnan jött.

jajjnemár 2009.05.15. 14:05:57

@somogg: meglehet. Könnyen igazad lehet. Talán túl vehemens vagyok és hamar ítélkezem olyanról, amit nem is tudok veled kapcsolatban. Remélem nem megbántódsz a szavaimtól, hanem valami hasznosat neked inkább.

jajjnemár 2009.05.15. 14:06:42

@somogg: hasznosat hoznak neked inkább...

somogg (törölt) 2009.05.15. 14:08:39

@jajjnemár: hat a 18as karika jar a szokimondo szovegekert, de fatylat ra. :). Sok szerencset a boldogulashoz!

jajjnemár 2009.05.15. 14:10:18

@somogg: :) neked is sok szerencsét. És a viszontlátásra itthon:)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.05.16. 10:56:14

@venomspawn:
"Amit te írtál az egy sajnos hétköznapi (gyakori) példa ráragasztása a teljes magyar piacra. "

Vagyis amit írtam az a jellemző, ergo a te példád csak a kivétel kategóriájában indulhat.
Ameddig nem fordul meg az arány, addig nem tudunk előre lépni!
süti beállítások módosítása