Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Amerikai-Magyar

A blog híreket próbál összeszedni az USA-ból megcélozva az amerikai magyarságot, illetve olyan témákat tárgyalni, melyek érdekesek lehetnek a magyarországi honfitársak számára. Az esetleges publicisztikai cikkek és vélemények csupán az író saját nézeteit tükrözik és semmilyen politikai intézmény és párt idealizmusával nem azonosulnak.

Címkék

IndaVideó

Friss topikok

  • WDF: Szeretnék reagálni a fentiekre, ami alapjában igaz is lehetne, - de most bizony nagyon nem az. Kár... (2014.10.17. 11:12) Geszti Péter és bandája
  • Stüncike: Segítséget szeretnék kérni, bárkitől, aki ismeri! Keresem Capistran L.Polgárt, New Brunswick-ben é... (2009.09.02. 17:07) A magyarok hozták a formájukat
  • Sturm und durung: @bunkó paraszt: úgy látszik neked mindenütt ott van a moszad és mindenütt ott van izrael és a zs... (2009.07.12. 17:02) Viharfelhők a CIA felett
  • őröltbors: Attól mentsen meg a sors, hogy ez a nő legyen a következő elnök. Amekkora ökörségeket ez összebesz... (2009.07.12. 11:20) Sarah Palin lépett
  • RussoSS (törölt): Ez diszkrimináció... csak sajnos a fehérek diszkriminációja... (2009.07.09. 21:17) Például ezért a demokráciák királya az USA

Linkblog

A Sólyom egy védett állat?

2009.06.21. 16:01 Tamas Devecseri

Meglepő,hogy nem sok kritika érte a Magyar Köztársasági elnök, a Matthias Corvinus Collegium évzáróján és diplomaosztóján elhangzott beszédét, ahol a politikus azt mondta,hogy a jelenlegi végzősök képviselik az első olyan generációt Magyarországon, akiket  már nem érint az államszocializmus terhe.

 

Hol szerezte ez az ember a diplomáit, az Ecserin?!

 

Döbbenet,hogy ilyen unintelligens megjegyzést egy ilyen magas beosztású személy kijelent, ami arra utal,hogy nem csak kicsúszott a száján, hanem hisz is abban, amit mondott. A magyarországi ál demokrácia 1989-ben húszmilliárd dolláros adósságot vett át a kommunistáktól, amit napjainkra  nyolcvanmilliárdnál is többre tornáztak fel a köpönyegforgatók. Kívánni lehet azt,hogy a jelenlegi végzősök ne érezhessék a kommunizmus, illetve a szocializmus terheit,de sajnos ők és az utódaik lesznek akik fizethetik a számlát és nem az elnök.

 

Ezek a fiatalok lesznek hamarosan azok, akik a munkanélküliség eredményeként elfásultan keresik az első adandó alkalmat,hogy külföldre menekülhessenek, míg a Sólyom féle ragadozók továbbra is élősködnek a magyar embereken.

 

A jelenlegi végzősök azok, akik Magyarországon félelemben kell éljenek, mert a rendőrségnek nincs tekintélye, törvényes alapja -már húsz éve- megteremteni a köz biztonságát.

 

Ők azok, akik több generáció után fizetni fognak először, mint a nyugati országokban az oktatásért, az egézségügyi ellátásért. Nekik kell megváltoztatni a nyugdíjrenszert, és nemet mondani a rutinból megszerezhető korai nyugdíjazásról, leszázalékolásról.

 

A mai fiataloknak kell felismerni a húsz éve demokratikusnak kikiáltott Magyarország betegségeit a kül és belpolitika terén. Nekik kell egy olyan rendszert kovácsolni a jelenlegiből, ahol a politikusok a minősíthetetlen hibáikért, hazugságaikért, lopásaikért felelősségre vonhatóak legyenek.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikai-magyar.blog.hu/api/trackback/id/tr91198933

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: reloj para fichar con tarjeta 2018.02.05. 00:49:35

dra lexile conversion - 10mg ir adderall drug test

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása