Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Amerikai-Magyar

A blog híreket próbál összeszedni az USA-ból megcélozva az amerikai magyarságot, illetve olyan témákat tárgyalni, melyek érdekesek lehetnek a magyarországi honfitársak számára. Az esetleges publicisztikai cikkek és vélemények csupán az író saját nézeteit tükrözik és semmilyen politikai intézmény és párt idealizmusával nem azonosulnak.

Címkék

IndaVideó

Friss topikok

  • WDF: Szeretnék reagálni a fentiekre, ami alapjában igaz is lehetne, - de most bizony nagyon nem az. Kár... (2014.10.17. 11:12) Geszti Péter és bandája
  • Stüncike: Segítséget szeretnék kérni, bárkitől, aki ismeri! Keresem Capistran L.Polgárt, New Brunswick-ben é... (2009.09.02. 17:07) A magyarok hozták a formájukat
  • Sturm und durung: @bunkó paraszt: úgy látszik neked mindenütt ott van a moszad és mindenütt ott van izrael és a zs... (2009.07.12. 17:02) Viharfelhők a CIA felett
  • őröltbors: Attól mentsen meg a sors, hogy ez a nő legyen a következő elnök. Amekkora ökörségeket ez összebesz... (2009.07.12. 11:20) Sarah Palin lépett
  • RussoSS (törölt): Ez diszkrimináció... csak sajnos a fehérek diszkriminációja... (2009.07.09. 21:17) Például ezért a demokráciák királya az USA

Linkblog

Soros György isteni cselekedetei

2009.05.17. 05:48 Tamas Devecseri

A magyar származású amerikai üzletember májusban több vonalon is próbál könnyíteni a szegények és az elesettek helyzetén az Atlanti Óceán mindkét partján. Soros úr a múlt héten New York-ban jelentett be egy 50 millió dolláros adományt a new york-i szegények számára a Robin Hood Alapítványon keresztül, ahol a riportereknek elmondta,hogy a jelenlegi gazdasági helyzet mindenkit próbára tesz, de legjobban a hajléktalanokat, szegényeket. Adományával inspirálni szeretne minden üzletembert,hogy segítsen a rászorulóknak legalább a legszükségesebb dolgok előteremtésében, mint például az ételek és alvóhelyek biztosításában.

 

Szintén májusban, a Soros Alapítvány támogatásával megjelent egy európai tanulmány, amely etnikai kisebbségek megkülönböztetett igazoltatási szokásairól számol be a rendőrség által. Az adatokat  Magyarországon, Spanyolországon és Bulgáriában gyüjtötték a tanulmányhoz, melynek  célja, hogy felmérjék a rendőrség igazoltatási normáit, és hogy  reformizálni tudják  azokat megfelelõ kommunikációval. Nyugati országokban és az USÁ-ban is pozitív változásokat rögzítettek már hasonló, a hatóságok  és a kisebbségek között kialakult párbeszéd után a kipécézett igazoltatások csökkentése terén. A tanulmány részletesen vizsgálta az említett országokban az igazoltatások körülményeit, a  motozásokat, letartóztatásokat, a rendőrök hibáit, illetve a bűncselekmények megoldásának kimenetelét. A könyv felsorol sikeres változásokat a spanyol rendőrök és kisebbségek között, amit  a tanulmány eredményeként tartanak nyilván, de remélik,hogy Magyarországon és Bulgáriában is a  rendőrség és a kisebbségek közötti párbeszéd minimálisra csökkenti a megkülönböztetett  igazoltatásokat. A tanulmányt hazánkban Budapesten, Kaposváron és Szegeden végezték, melynek alapján kiderült,hogy a magyar rendőrség háromszor annyi roma etnikumú embert igazoltat mint másokat. (foto: The Australian Wall Street Journal)

 

5 komment

Címkék: amerikaimagyarok

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikai-magyar.blog.hu/api/trackback/id/tr471126025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.05.17. 09:16:12

Ha az etnikumok társadalmi aránya szerint igazoltatnának a rendőrök, akkor sokkal kevesebb bűnelkövetőt lehetne elcsípni ezzel a módszerrel. A rendőrséget meg kell reformálni, de ésszerűség alapján, nem polkorrektség alapján....Kimegy a rendőr a piacra, látja a gyanús személyt, aki éppen cigány, de nem igazoltathatja, mert akkor túl sok cigányt igazoltatott volna már aznap és nem lenne polkorrekt.

A másik dologra mit lehet mondani? Akinek végtelen mennyiségű pénze van és országok belpolitikájába avatkozik be és segíti hatalomra saját elvetemült jelöltjét, annak szüksége van egy kis pozitív sajtóra.

kaboca36 2009.05.17. 09:56:58

Akkor most nállunk is rendörállam lesz ,mint a UK-ben és az USA-ban??

Ahol már lassan mindenkit igazolnak a terror gyanu jelszó alatt.

http://www.infowars.com/busted-under-terrorism-act-for-photographing-us-embassy-in-london/

http://www.infowars.com/additional-footage-of-pastor-is-again-attacked-by-constitution-free-zone-thugs/

Na tessék itt van neked a szolásszabadság.

édekes volt mikor gyf kijelentette hogy nem lehet cigányozni, másnaptol senki nem merte kiejteni a száján .

Vagy azt is leirják hogy a cigányok verik a rendöröket??? Elég nagy szégyen lenne,hiszen kint egy ujjal hozzáérsz a rendörhöz már hivatalos személy elleni eröszaknak számit.

MalacPasztor 2009.05.17. 13:50:45

Rádióban volt interview erről a témáról, ott azt is megemlítették, hogy az igazoltatások ugyanúgy n% előállítással, k% bírsággal járnak a cigányoknál mint a fehéreknél.

Ez elgondolkodtató.

MalacPasztor 2009.05.17. 13:53:26

amúgy a cím elég necc, én aszittem irónikus, de nem. Soros isteni cselekedeteiről nem túl jó húzás itthon beszélni, miután a mostanság zajló részvény-bedöntésekben (khm, OTP) elég aktívan részt vett. Gondolom forint árfolyam nyomásában is.

TD223 2009.05.17. 20:01:51

@MalacPasztor: Ha ez így van, akkor pedig nem lehet bírálni a zsarukat, hiszen ők a gyanús embereket igazoltatják, vagy csak random szerűen. Az véletlen, hogy a gyanúsak között több a cigány... Ha az igazoltatásból fakadó előállítási százalékok megegyeznek, akkor nyilvánvalóan azonosan bánnak az igazoltatottakkal, etnikumtól függően.
süti beállítások módosítása